Výjezdní trénink do Řeže

V neděli 9. ledna 2022 pořádal člen I.PKO Roman Havel pro veřejnost setkání s otužileckým sportem v Řeži. Akce se konala za podpory obce Husinec-Řež a ÚJV Řež, za účasti třicítky plavců I.PKO a početné veřejnosti. Akci podpořilo i počasí, když v neděli ráno lehce nasněžilo a dodalo tak setkání ten pravý zimní nádech. Teplota vzduchu byla 0,5 °C.

Po krátkém úvodu a tradičním hromadném pozdravu se účastníci převlékli a postupně se zanořili do vody o teplotě 4,5 °C. Vzhledem k silnému proudu většina zvolila splutí 250 m po proudu, někteří zkoušeli plavbu protiproudem, odvážlivci z řad veřejnosti si krátce zaplavali v místě cíle. Všichni se pak odebrali do zázemí ÚJV Řež, kde byly podávány horké nápoje a polévka.

Po zahřátí a nasycení plavců došlo na besedu, kterou zručně vedl předseda I.PKO Tomáš Prokop. Padaly zajímavé otázky a odpovědi byly mnohdy poučné i pro dlouholeté otužilce.

Organizačně dopadlo setkání na jedničku, pochvalu si zaslouží pořadatel, vynikající zázemí i závěrečná beseda. Díky i všem spoluplavcům za podporu a propagaci našeho sportu.

Fotogalerie: Petr Dvořák