Pozvánka na 71. Memoriál A. Nikodéma

I. plavecký klub otužilců Praha Vás srdečně zve na 71. ročník vánoční plavecké soutěže ve Vltavě – Memoriál Alfreda Nikodéma.
Tato nejstarší a nejznámější otužilecká akce se uskuteční v úterý 26. prosince 2017, na druhý svátek vánoční, v 11 hodin ve Vltavě u Národního divadla v Praze.

Pozvánka na 71. Memoriál Alfreda NikodémaMemoriál Alfreda Nikodéma poplavou otužilci z České republiky, Slovenska, Polska, Belgie, Anglie, Argentiny, Ruska, USA a Spolkové republiky Německo. Trať povede napříč Vltavou mezi Střeleckým a Slovanským ostrovem, u jehož břehu budou start i cíl. Plavou se tratě o délkách 100, 300 a 750m.

Ve Vltavě uvidíme špičkové plavce s vavříny z mezinárodních soutěží, stejně jako kondiční otužilce, kteří v ledové vodě nacházejí spíše radost ze zdravého pohybu, společně sdíleného s podobně „postiženými“ kamarády. Každým rokem je účastníků více a více, letos se konečný součet po loňských 366ti může blížit čtyřem stovkám.

Teplota vody se již týden drží kolem 4 °C a otužilci si přejí, aby nestoupla, protože v teplotě vody do této hranice si mohou vyplavat tzv. otužilecké výkonnostní stupně, které je opravňují postoupit v plavání na delší tratě. Vloni příroda na poslední chvíli Vltavu ohřála na konečné 4,2 °C – uvidíme – necháme se překvapit, zda tradiční „vánoční obleva“ přijde, nebo v Praze vydrží sněhový poprašek či dokonce ještě sníh připadne?

Každopádně jedno překvapení při akci je „na cestě“ – a můžeme prozradit, že v něm má prsty spolupořadatel – Městská část Praha 1…!

Hlavním partnerem letošního ročníku je Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví.

ozp

„Oborová zdravotní pojišťovna stojí při svých klientech v horku i mrazu. Zajímá se o to, jak se lidé starají o své zdraví a proto se stala již počtvrté partnerem memoriálu. OZP je tu víc než 20 let a přeje všem přátelům zdravého pohybu hodně zdaru.“

Akce se i letos stala součástí projektu České unie sportu nazvaného „Sportuj s námi“.

Akce se dále koná s přispěním společností Mladá fronta a.s., Etewa s.r.o., SUPTel a.s., BYTOSTAV s.r.o., Fiskars, Agama Diving, Magistrátu hlavního města Prahy a Městské části Praha 1, která je spolupořadatelem akce.

Již pošesté pořadatelé vkládají do pořadu akce vloženou soutěž „O pohár starosty Městské části Praha 1“, kterou vyhraje družstvo složené ze tří nejlépe umístěných plavců jednotlivých zúčastněných klubů. Pohár přijde osobně slavnostně předat pan starosta MČ P1, Oldřich Lomecký.

Vyhlášení a předání všech ocenění proběhne i letos ve slavnostním Malém sále Paláce Žofín, můžeme se těšit na spontánní moderování v podání Jakuba Koháka a sportovní hodnotu podniku potvrdí svou přítomností i předseda Českého svazu plaveckých sportů pan Petr Ryška.

Bližší informace, zejména pro aktivní účastníky, v rozpisu soutěže viz odkaz:

______________________


Partneři 71. ročníku Memoriálu Alfreda Nikodéma

 dpov mlada-fronta euro sportuj-s-nami-cus etewa_logo FISKARS agama

__________________

Křest otužilců: Přijďte se také podívat v neděli 7. 1. 2018 v 15:30 hodin na tradiční Křest otužilců ve Vltavě v Praze-Braníku, v rameni Vltavy vedle kempinku Kotva (stanice Nádraží Braník tramvají č. 3 a 17).

Jeden komentář do diskuze k příspěvku
„Pozvánka na 71. Memoriál A. Nikodéma“

  1. milan řípa napsal:

    Dobrý den,
    múžete mi prosím poslat plánek tratí dnešního Memoriálu A. Nikodéme?
    Děkuji,