Informace pro „neregistrované plavce“ – zájemce o účast na Memoriálu Alfreda Nikodéma 2021

V aktuální situaci ohledně pandemie covid-19 a při platných veřejnoprávních omezeních je pořádající I. plavecký klub otužilců Praha připraven Memoriál Alfreda Nikodéma uspořádat. Akce proběhne tradičně 26. prosince 2021 na severním cípu Slovanského ostrova. Pokud bude nutné průběh akce rozložit do delšího časového úseku, nemusí být dodržen tradiční čas zahájení – 11 hodin. Vše bude přizpůsobeno vývoji v nadcházejících týdnech a přesný průběh akce bude zveřejněn zde na stránkách přibližně týden před akcí.

Minulou zimu se s otužováním v otevřených vodách doslova roztrhl pytel. Jsme v očekávání, jestli se tento trend projeví i v zájmu veřejnosti o účast na vánočním plavání u Národního divadla v Praze. Jsme rádi, že máte o účast na 75. ročníku akce zájem.

Akce je otevřená i pro plavce neregistrované v Českém svazu plaveckých sportů, jako takoví ale musíte splňovat následující podmínky:

– Dobrý zdravotní stav. Potvrzení o způsobilosti k zimnímu plavání vám vystaví lékař na jednotný formulář, který je ke stažení ZDE. Ve vašem případě (neregistrovaných plavců) zaškrtáváte políčko „jednorázová prohlídka“ a takové potvrzení je kromě sportovního lékaře oprávněn vydat i lékař praktický.

– Prokážete, že jste schopni vámi zvolenou trať (100 nebo 300 metrů) ve studené vodě uplavat.

Letos preferovanou možností je dodání videa se záznamem vašeho plavání, přičemž z videa musí být jasné, kdy plavba proběhla (například záběrem na aktuální denní tisk), jak dlouho trvala (pro trať 100m 5 minut, pro trať 300m 13 minut) a jaká byla teplota vody (nutno pod 6 °C, zpravidla záběrem na teploměr či odkazem na veřejný údaj o teplotě vody). Video nahrajete na „Úložnu“, YouTube či podobně a odkaz pošlete spolu s přihláškou na níže uvedený e-mail.

Další možností je zaplavat si cvičně v prosincově studené Vltavě s naší členkou Jaroslavou Hodisovou (dříve Vatalovou), e-mail: otuzilci-praha@email.cz Tato plavba probíhá vždy po předchozí domluvě v rámci tréninku I.PKO v Praze – Braníku, zpravidla ve čtvrtek mezi 17-18 hodinou, ale lze ji domluvit i na časy v pondělí a středu mezi 16–18 hod., nebo v sobotu mezi 10–12 hod. Ve výjimečných případech si lze domluvit i jiný čas.

V úvahu připadá i absolvování zkušební plavby mimo Prahu s nějakým nám známým otužilcem, který vaši otužileckou připravenost potvrdí (nutno domluvit individuálně podle lokality – domluva s ředitelem akce Tomášem Prokopem, tel. 606 754 905).

– Zaplatit startovné 250,- Kč (splatné v hotovosti na místě v den akce; pokud by byla letos povinná platba předem přes účet, budete o tom aktualizací článku informováni na tomto místě).

NÁLEŽITOSTI PŘIHLÁŠKY:

– jméno, příjmení, ročník narození, bydliště, trať (100 nebo 300m), link na vaši zkušební plavbu (nebo údaj o tom, kdy a s kým jste plavbu absolvovali), +PŘILOŽIT SCAN LÉKAŘSKÉ PROHLÍDKY (NE STARŠÍ JEDNOHO ROKU)

– TO VŠE POŠLETE E-MAILEM NA otuzilci-praha@email.cz  

– UZÁVĚRKA JE 22.12., ALE DO TÉ DOBY MUSÍ BÝT USKUTEČNĚNA I VAŠE ZKUŠEBNÍ PLAVBA.

PREZENCE PROBĚHNE NA SLOVANSKÉM OSTROVĚ, KONKRÉTNÍ MÍSTO BUDE UPŘESNĚNO. S OHLEDEM NA PROTIKORONAVIROVÁ OMEZENÍ NEMUSÍ JÍT O TRADIČNÍ PREZENČNÍ MÍSTO UVNITŘ PALÁCE ŽOFÍN. ROVNĚŽ PŮVODNĚ PŘEDPOKLÁDANÝ ČASOVÝ POŘAD (VŠE VIZ ROZPIS AKCE) BUDE UPŘESNĚN PODLE KONKRÉTNÍCH LIMITŮ, KTERÉ BUDOU DEFINITIVNĚ ZNÁMY PŘIBLIŽNĚ TÝDEN PŘED AKCÍ.  BUDE ALE URČITĚ ZAPOTŘEBÍ ODPREZENTOVAT SE (FYZICKY SE NAHLÁSIT) U PREZENČNÍ KOMISE – SLEDUJTE AKTUALIZACE TOHOTO ČLÁNKU, PŘÍPADNĚ NOVĚJŠÍ ČLÁNKY NA TOMTO WEBU.

Těšíme se na vás a věříme, že si akci „navzdory době“ společně užijeme.

Oficiální rozpis Memoriálu Alfreda Nikodéma

Finančně podporují:

Praha 1 

5 komentářů do diskuze k příspěvku
„Informace pro „neregistrované plavce“ – zájemce o účast na Memoriálu Alfreda Nikodéma 2021“

  1. petr podkonicky napsal:

    dobrý den,
    prosím o info zda přihlášku pro Memoriál Štěpána Poláka mohu napsat volnou formou + příslušné náležitosti nebo existuje formulář?
    děkuji

    petr podkonický

  2. Petr Ciboch napsal:

    Nestačilo by u neregistrovaných plavců jako důkaz, že uplavou 100m, to že tento závod absolvovali už v roce 2020?

  3. Jaroslav Kolář napsal:

    Jsem bezpříznakový,neočkovaný,netestovaný mám tedy smůlu a nemám ani jezdit??nebo jste schopni udělat test jako loni na místě?
    Díky za odpověď..