4. Ice Swimming Aqua Sphere German Open

Aktualizováno 28.5.2018 o videoklip Nikoly Kopecké.
Na podzim 2017 jsem oslovil všechny plavce ze zimního plavání, aby zvážili svoji účast na závodech v Německu,které jsou tradičně na začátku ledna a jsou velmi dobře organizované, účastní se jich hodně zahraničních plavců z celého světa. Také jsem psal všem o Estonsku, kde se letos koná Mistrovství světa IWSA. Do Německa se přihlásilo jen pár našich členů z I.PKO, do Tallinnu nás pojede 27.

Do Německa – jsme vyrazili ráno v pátek 5.1., cesta trvala asi 3 hodiny. Členové týmu byli vzorní a nastoupení na značkách v domluveném čase. Předposlední zastávka v ČR byla v Hořovicích na benzínce, kde jsme naložili Pavlinu Procházkovou a tím jsme byli kompletní (Niki Kopecká, Vicky Mori, Mama Mori, Pavlina Procházkova, Honza Bendl, Zdeněk Sláma a já).

Jedeme ve dvou autech, na Rozvadově si dáme svačinku a pokračujeme v lehkém dešti do Německa do Veistbronnu. Rodiště jednoho z nejrychlejších plavců přes kanal La Manche – Christofa Vandratche, a taky místa, kde žil a trénoval. Ve Veitsbronnu mají Veistbad – venkovní bazén s pěkným okolím. Bazén je nerezový, voda v něm je čistá a v tomto ročním období pěkně studená necelé 4°C. Zaprezentujeme se, jdeme na lékařskou prohlídku, a potom se jedeme ubytovat. Bydlíme v rodinách v soukromí, což nám domluvil Christof. Rodiny jsou velmi milé a pohostinné. Starají se o nás vzorně a nic za to nechtějí. Dovezli jsme jim nějaké skleničky a víno. Niki bydlí s Pavlinou, Vicky s Mámou, já se Zdeňkem a Honza sám. Má to nejblíž k bazénu, a tak tam chodí pěšky, my ostatní se vozíme auty. Těsně před první disciplínou je velký zahajující Ceremoniál, nastupují všechny zúčastněné země. Je jich tu asi 20 z celého světa a závodů se účastní přes 200 plavců. Hned v první disciplíně na 1000m máme medaile, ta se plave v pátek večer. Po večeři v nedalekém Střeleckém klubu jdeme na ubytovaní, kde si povídáme s domácími a jdeme brzo spát cca kolem půl noci. V sobotu začínají závody až kolem oběda, program je nabitý, plaveme každý své tratě. Velkým překvapením je Niki, která sbírá medaile jednou za druhou. V přirozených výsledcích je vidět, ze bude naši nejúspěšnější závodníci na těchto závodech. Odplavali jsme dvoustovky a stovky. Na bedně je vidět často i Vicky. Po sobotním programu zase večeříme ve Střeleckém klubu, tentokrát formou švédských stolů pro 300 lidí, a jdeme spát tentokrát opravdu dříve, protože v neděli se začíná závodit už ráno. V neděli je na programu pětistovka, padesátky a superfinále ze soboty i neděle, takže Niki plave 6x – musí 6x do vody. Jede závod za závodem. Má náš obdiv jak to zvládá s úsměvem. Na cestu zpět se vydáváme po vyhlášeni. Vezeme medaile ze všech startu Vicky, Niki a já s Pavlinou jsme si taky přišli na své. Kluci Honza se Zdeňkem i přes výborné výkony na bednu nedosáhli, v jejich kategoriích byla velká konkurence domácích, přesto si závody skvěle užili a Zdeněk plaval superfinále na 100m prsa. Já jsem se do žádného superfinále nedostal.

Tyto závody doporučuji pro jejich atmosféru a skvělou organizaci. Potkáte na nich plavce z mnoha zemi a můžete navázat kontakty, přátelství, díky kterým se můžete dostat dal do světa na další světové akce v
zimním plavání. Cestou domu jsme jsme se stavili zase na Rozvadově, a pak už jsme stavěli jen v Hořovicích a doma.

Byly to hezké závody, těšíme se zase za rok.

Výsledky

  Výsledky - German Open 1. den (397,2 KB)

  Výsledky - German Open 2. den (541,0 KB)

  Výsledky - German Open 3. den (519,5 KB)

Video

Autor videa: Nikola Kopecká