Nejsevernější Ledová míle

Naši členové I. PKO Praha: Leszek NaziemiecLukasz TkaczMarek GrzywaKinga KorinMariusz LebiodaArtur Kubica se úspěšně ponořili do chladných norských vod. Podařená akce – a zejména v případě zdolání Ledové míle níže jmenovaných jde o významný sportovní úspěch našich plavců.

V dalších řádcích vám přinášíme překlad článku uveřejněného na International Ice Swimming Association: North Most Ice Mile record.

Polská výprava se vydala do arktických vod zaplavat Polární ledovou míli.

Skupina polských zimních plavců z Katovic, vedená Leszkem Naziemiecem, prezidentem polské Mezinárodní asociace zimního plavání (IISA), dosáhla úžasného výkonu, když zaplavala nejsevernější Ledovou míli na norských Špicberkách, 78.3 stupně severní šířky, jen kousek od Severního pólu.

Na malé jachtě, pod vedením zkušeného kapitána Jerzyho Rozanskiho a pod dohledem Dr. Michala Staroloskiho, vplula výprava do ledovcového fjordu a čtyřčlenný tým včetně zakladatele a předsedy IISA zdolal Ledovou míli.

North Most Ice Mile record, foto: International Ice Swimming Association

North Most Ice Mile record, foto: International Ice Swimming Association

Do ledových vod se celkem ponořilo 7 plavců:

1. Leszek Naziemiec 1660 m 2. Ledová míle
2. Lukasz Tkacz 1852 m 2. Ledová míle
3. Marek Grzywa 1640 m 2. Ledová míle
4. Ram Barkai 1660 m 11. Ledová míle
5. Kinga Korin 1090 m
6. Mariusz Lebioda 550 m
7. Artur Kubica 200 m

Dobrá práce!

Hlavně bezpečně a ahoj u vody!


Zdroj: International Ice Swimming Association: North Most Ice Mile record, překlad: Otakar Zemek, úprava a doplnění textu: Jitka Vachtová.