Jarní kontrolní závod

Dne 23. 6. 2017 se u nás konal tradiční kontrolní závod ve Vltavě. My nazýváme tuto akci „trojboj“, jelikož se skládá z tří částí: brigády, závodu a táboráku. Brigádou se plavci příjemně naladili a uvolnili – šlo vlastně o svéráznou formu rozcvičky. A jak známo, rozcvička je ve sportu vždy nutná a vhodná, takže brigádu by měl absolvovat pokud možno každý závodník.

Závodem ve Vltavě si plavci poměřili své síly. Plavalo se nejprve proti proudu, pak otočka u bóje a zbytek závodu si již plavci užívali pěkně po proudu. Počasí bylo nádherné, sluníčko svítilo, teplota vzduchu 27,6 °C. Plavce čekala relativně teplá Vltava 17,2 °C. Celková trať měřila 750 m. Start i cíl proběhl nedaleko naší klubovny oddílu I. PKO Praha.

Kontrolní závod I. PKO 23.6.2017

Muži tentokrát celkově zvítězili nad ženami. První doplaval Zdeněk Sláma, druhý Jaroslav Pekárek a třetí v pořadí byl Tomáš Pilát. V ženách zvítězila Petra Johová následovaná Radmilou Srbovou a třetí místo patří Jitce Vachtové.

Výsledky kontrolního závodu I. PKO 23. 6. 2017

Na závěr jsme vše oslavili posezením u táboráku, který se nesl v duchu celkové regenerace – duševní i fyzické. Ztracené kalorie ve Vltavě jsme doplnili buřtíky, chlebem a pivečkem. Povídalo se a zpívalo se za zvuků kytary Michala Kohoutka.

Fotogalerie Radmily Srbové

Těšíme se na vás zase příště u dalšího trojboje, který se bude konat 24. 9. 2017.